Hlavní obsah

Opilý muž ukradl autobus, boural a před policisty hrál cestujícího

Pardubice

Obvinění z několika trestných činů čeká v nejbližších dnech 33letého muže z Pardubic. Ukradl autobus, pak s ním naboural do rodinného domu a při následném zatýkání napadl policistu. V dechu měl 2,6 promile alkoholu. Informovala o tom pardubická policejní mluvčí Eva Maturová.

Článek

Muž ukradl nezamčený autobus s klíčky v zapalování a vydal se s ním z Pardubic směrem na Holice. Cestou nabral známého a v Sezemicích nezvládl řízení a naboural do rodinného domu. Navíc povalil dopravní značku. Poté se rozhodl jet zpátky do Pardubic. Neobvyklou jízdu zaznamenaly sezemické kamery a na rychlodráze v Pardubicích autobus zastavila hlídka policie.

"Nejdříve na nic řidič autobusu nereagoval, ale po chvíli zastavil. Když policisté přišli k autobusu, na místě řidiče nikdo nebyl. V autobusu však byli dva muži, kteří se vydávali za cestující," uvedla mluvčí.

Nezabržděný autobus se sám rozjel

Autobus nebyl zabržděný a najednou se začal rozjíždět. Jeden z mužů strhl řízení autobusu vpravo a vozidlo se zastavilo o obrubník autobusové zastávky. Muži poté odmítali nějakou dobu vystoupit. Třiatřicetiletý muž policistům nadával a jednoho dokonce napadl.

"Mimo jiné policisté zjistili, že 33letý muž není držitelem příslušného řidičského oprávnění a že do roku 2011 má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel," řekla mluvčí.

Muž musel vystřízlivět na záchytné stanici a policisté jej pravděpodobné obviní z maření výkonu úředního rozhodnutí, ohrožení pod vlivem návykové látky, řízení motorového vozidla bez příslušného řidičského oprávnění, útoku na veřejného činitele a z neoprávněného užívání cizí věci. Za všechny trestné činy mu hrozí až tři roky vězení. V současnosti policisté rozhodují o uvalení vazby.

Reklama

Výběr článků

Načítám