Hlavní obsah

EXKLUZIVNÍ AUDIO: Už vidím ramínka... a dítě je venku, hlásil otec dispečerovi záchranky

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pan Krištůfek z Jílového u Prahy se stal v pondělí nejen otcem, ale zároveň "porodníkem". To ve chvíli, kdy jeho přítelkyně začala doma náhle rodit. Než stihla sanitka přijet, malý Matyáš byl na světě. Celý porod řídil profesionální operátor záchranné služby po telefonu.

Článek

Středočeská záchranná služba poskytla Novinkám exkluzivně rozhovor dispečera operačního střediska záchranářů s mužem, který odrodil svého syna po telefonu. Operátor panu Krištůfkovi krok po kroku radí, co má v danou chvíli dělat.

Šťastný otec v rozhovoru po nečekaném dramatu přiznal, že byl ze vzniklé situace velmi nervózní a byl moc rád, že mu dispečer po telefonu radil. Současně uvedl, že se všechno odehrálo velmi rychle.

Dramatická situace začala před devátou hodinou ráno, kdy záchranáři obdrželi na tísňové lince hlášení o začínajícím porodu. Dispečink na místo ihned vyslal sanitní vůz s lékařem z Jesenice.

„Po několika minutách, kdy jel sanitní vůz na místo, volal budoucí tatínek na linku 155 znovu s tím, že už jeho žena rodí. Dispečer záchranné služby po telefonu radil tatínkovi, co má dělat a jak má při porodu svého potomka postupovat,“ řekla mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Než dorazil sanitní vůz na místo, tatínek za asistence operátora dovedl porod ke zdárnému konci a jeho syn byl na světě. Maminka i chlapec, který tak pospíchal na svět, jsou v pořádku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám