Hlavní obsah

Trať z Prahy do Českých Budějovic blokoval vykolejený vagón

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benešovsko
Aktualizováno

V železniční stanici Tomice na Benešovsku v úterý ráno vykolejil jeden vůz osobního vlaku jedoucí z Benešova do Tábora. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Nehoda zablokovala trať z Prahy do Českých Budějovic. Dopravu v úseku vykolejení zajišťovaly přistavené autobusy. Provoz byl obnoven v 15:25, informoval Petr Šťáhlavský.

Foto: ČTK

Poslední vůz osobního vlaku vykolejil mezi Bystřicí u Benešova a Tomicemi. Ilustrační foto

Článek

"V současné době je provoz na trati obnoven a vlaky postiženým místem projíždí jen sníženou rychlostí," sdělil Šťáhlavský. 

Podle dosavadních informací vykolejil poslední vůz osobního vlaku zhruba dva kilometry před další zastávkou v úseku mezi Bystřicí u Benešova a Tomicemi. Souprava dojela s vykolejeným vozem až do stanice, kde poškodila výhybku. 

"Na stanovení příčiny nehody je dosud brzy," dodal mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Je pravděpodobné, že vykolejení způsobila zlomená kolejnice či jiná technická závada na trati nebo na voze.

Předběžná škoda na vlaku se odhaduje na 30 tisíc korun, na železničním svršku 50 tisíc korun a taktéž na zabezpečovacím zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám