Hlavní obsah

Trojice Vietnamců je podezřelá z únosu ve válce gangů

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trojici Vietnamců z Chebska podezřelých z únosu krajana zatkli policisté ze zásahové jednotky. Soudce je o víkendu poslal do vazby. „Zadrželi jsme tři cizince a obvinili z trestného činu braní rukojmí a omezování osobní svobody,“ řekl na dotaz Práva náměstek krajského policejního ředitele krajských Jaromír Kníže.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Potvrdil, že cizinců, kteří se podíleli na únosu, bylo více. „Po dalších podezřelých pátráme,“ doplnil policejní šéf. K únosu došlo před několika týdny a podle informací Práva mu předcházel incident mezi dvěma znesvářenými vietnamskými gangy.

Bijci z vítězné party tři své protivníky nechali na místě svázané, čtvrtého zajali jako rukojmí a později za něj požadovali výkupné. Jak se Právu podařilo zjistit, několik set tisíc korun jim zaplatil příbuzný uneseného muže. Ale ani po předání peněz se ho nedočkal. Únosci totiž za propuštění zajatce částku ještě zvýšili.

Muž už nezaplatil a obrátil se na vietnamský konzulát, kde mu doporučili, aby únos oznámil na policii.

Zadržení Vietnamci odmítli vypovídat, pouze prohlásili, že s trestnou činností, za kterou jsou stíhaní, nemají nic společného.. Uneseného muže se zatím nepodařilo policistům najít. Není tak vůbec jisté, zda ještě žije nebo ho únosci zabili a těla se zbavili. Pachatelům hrozí až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám