Hlavní obsah

Policie natáčela řidiče z vrtulníku, kasírovala hlídka v passatu

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Tvrdě proti řidičům, kteří nedodržují rychlost, předjíždějí v úsecích, kde je to zakázáno, a usedají za volant pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek zakročili v pátek odpoledne policisté z Frýdecko-Místecka. Na pokutách vybrali přes 50 tisíc korun.

Článek

Do akce s názvem Traffic nastoupilo na 11 místech ve Frýdku-Místku a okolí 35 policistů, nasazen byl i vrtulník a superrychlý policejní Passat R36. Zkontrolováno bylo více jak 530 vozidel. „Z vrtulníku měli policisté výhled na dlouhé úseky se zákazem předjíždění. Záznamy snímané kamerou ve vrtulníku mohli v přímém přenosu pozorovat policisté i na monitorech ve služebních vozidlech. Řidičům, kteří nechtěli věřit, že byli při přestupku odhaleni, byl jejich prohřešek ihned přehrán,“ informoval mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec.

Hlídky byly připraveny na každou situaci. Přesvědčil se o tom i jeden z šoférů-hříšníků. „Tomu se podařilo ve Starých Hamrech po spáchání přestupku objet policejní hlídky. Když konečně zastavil auto před svým domem, přistál na vedlejší louce policejní vrtulník a pokutu mu vyměřil sám vedoucí dopravního inspektorátu, který akci řídil ze vzduchu,“ popsal policejní mluvčí.

Helikoptéra proti motorkářům v lesích

Upozornil navíc, že policisté budou vrtulník využívat v budoucnu i na stíhání motorkářů, kteří terénními motorkami a čtyřkolkami devastují Beskydy. „Vrtulníku se motorkáři v lesích neschovají. Navíc je možné z vrchu shlédnout velký úsek krajiny,“ naznačil možnosti letecké pomoci Žurovec.

Potvrdil, že v minulosti se již několik ničitelů přírody podařilo strážcům přírody a policistům dopadnout. „Byla jim uložena pokuta ve správním řízení v řádech desetitisíců. Jeden z nich byl dokonce nucen svou motorku prodat, aby mohl sankci zaplatit a vyhnout se tak ještě nepříjemnější exekuci,“ poukázal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám