Hlavní obsah

Romové si účty vyřizovali granátem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Přes 20 Romů zaútočilo v noci ve Smiřicích u Hradce Králové na sousední romskou rodinu. Do domu napadených dokonce někdo hodil granát. Ten naštěstí nevybuchl. Zatím vše nasvědčuje tomu, že šlo o vyřizování účtů mezi klany. Policie musela místo hlídat celou noc.

Článek

V jednom z domů v romském ghettu se slavilo. Oslavu ale přerušil příjezd jiné početné romské skupiny, která prý začala zdejší obyvatele ohrožovat. „Nejdřív přijelo jedno auto a pak ještě dalších pět,“ řekla svědkyně. „Měli s sebou takové lidové zbraně, jako sekery, násady atd.,“ popsal další.

Když na místo přijela policie, byli už útočníci pryč. O tom, že početná skupina nechtěla napadené jen zastrašit, svědčí i to, že do jejich domu hodila ostrý granát. Ten teď mají v rukou policejní pyrotechnici a budou zkoumat, proč nevybuchl. „Tento granát si policisté odebrali na expertízu,” uvedla mluvčí hradecké policie Bronislava Škodová.

Napadení Romové sice tvrdí, že útočníky neznají. Na druhou stranu ale slibují, ať čekají odvetu.

Na místo dorazil i policejní psovod. Hrozilo, že se situace bude během noci ještě opakovat, ale byl klid. Hlídky totiž u ghetta zůstaly až do rána.

“Policie případ šetří z podezření výtržnictví, nedovoleného ozbrojování,  narušení domovní svobody, použití násilí proti jednotlivci a skupině osob,“ uvedla policejní mluvčí Bronislava Škodová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám