Hlavní obsah

Vagón vjel na Plzeňsku na nástupiště

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TLUČNÁ

Osobní vlak ze Stoda do Plzně se čtyřiceti pasažéry vykolejil ve středu před třetí hodinou odpolední ve stanici Tlučná na Plzeňsku. Nehoda, která zablokovala jednokolejnou trať Plzeň - Domažlice až do středeční noci, se obešla bez zranění.

Článek

Prostřední vagón tříčlánkové soupravy tažené dieselovou lokomotivou vjel dokonce levým zadním kolem na nástupiště, kde vyoral více než stometrovou brázdu, naštěstí se ale nepřevrátil.

Mimo koleje se ocitl i zadní vůz, v němž zrovna pobýval průvodčí Jiří Beneš. "Uslyšel jsem ránu a pak začalo všechno lítat," vylíčil své dojmy. "Nikomu z cestujících se ale nic nepřihodilo," dodal.

Příčinou vykolejení byla pravděpodobně technická závada na středním voze, na němž se uvolnila část podvozku. "Ta se pak těsně před stanicí zasekla o hranu přejezdu, na němž jsme i našli stopy nárazu, a nadzvedla vagón, který pak vyjel až na nástupiště," řekl Právu Josef Junk, vrchní inspektor Regionálního inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy Plzeň.

:. Vykolejený vlak zastavil na trati dopravu. Foto: PRÁVO/Ivan Blažek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám