Hlavní obsah

Staňura: Díky stavebnímu spoření si lidé mohou zajistit levný úvěr s nízkým úrokem

Od roku 1993 rozpůjčovaly stavební spořitelny celkem 708 miliard Kč. Podle Vladimíra Staňury z Českomoravské stavební spořitelny by lidé, kteří v dohledné době chtějí řešit svou bytovou situaci, neměli otálet. Nahrávají jim stále nízké úrokové sazby.

Staňura: Díky stavebnímu spoření si lidé mohou zajistit levný úvěr s nízkým úrokem.

Článek

Když jsou úrokové sazby tak nízko, nevyplatí se vzít si na rekonstrukci raději hypotéku, než sazby začnou výrazněji stoupat?

Pokud si klient bude chtít půjčit menší částku, tak určitě ne. Tu vám banka ani půjčit nemusí. Banky většinou poskytují hypotéky od 300 tisíc korun. A navíc často vyžadují ručení nemovitostí, kterou rekonstruujete. U Lišky vám půjčíme až 500 000 Kč bez zajištění. To většinou na kvalitní rekonstrukci stačí.

Zatímco hypotéku klient splácí řadu let a s každým koncem fixace se úrok může změnit, u úvěru ze stavebního spoření  se toho lidé bát nemusejí.

Vladimír Staňura, předseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny

Úrokovou sazbu úvěru ze stavebního spoření se klient dozví již při sjednávání smlouvy o stavebním spoření. Ve smlouvě je uvedený jak úrok z vkladů, tak i úroková sazba úvěru, na kterou má klient nárok po celou dobu trvání smlouvy. Pokud sazby vzrostou, což se dá očekávat, úrok sjednaný ve smlouvě o stavebním spoření klientovi zůstane.

Výběr článků

Načítám