Hlavní obsah

Nová církev v USA uznává létající špagetovou obludu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KANSAS

V USA vznikla nová církev. Její členové věří na božskou Flying Spaghetti Monster (létající špagetovou obludu) a žádají, aby se o nich učilo ve škole stejně jako o křesťanství. Reagují tak na to, že v kansaských školách se křesťanská legenda o vzniku světa bere nejméně jako rovnocenná nebo spíše důležitější alternativa k evoluční teorii.

Článek

Pětadvacetiletý Bobby Henderson chtěl zironizovat zavedení náboženství do hodin biologie a zřejmě netušil, že církev začne žít vlastním životem.

Na internetu se vynořily davy stoupenců špagetové bytosti. Šíří se pastafariánské hrnečky s Hendersonovými obrázky, tisknou se plakáty a lidé nosí trička s nápisem "I want to believe!" (chci věřit).

Hendersonova církev láká nováčky na svou velmi špatnou morálku. Jejich nebe je prý mnohem lepší než křesťanské. Mluví se i o striptérkách a pivním vulkánu. Navíc mají vyznavači špagetového božstva každý pátek svátek. Pokud by to snad škola nebo zaměstnavatel nechtěli uznávat, mají se věřící odvolat na svá práva k svobodě náboženského vyznání, radí jejich vůdce.

Reklama

Výběr článků

Načítám