Hlavní obsah

Kolem našeho letadla proletělo UFO, tvrdí turečtí piloti

Novinky, lpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva piloti letecké společnosti Turkish Airlines sdělili, že kolem jejich letadla proletěl ve čtvrtek neidentifikovaný objekt se zelenými světly, což rozvířilo spekulace o možném zpozorování UFO, uvedl web Daily News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Neidentifikovaný objekt se zelenými světly proletěl asi 600-900 metrů nad námi. Pak najednou zmizel. Myslíme, že se jednalo o UFO,“ sdělili piloti Centru pro kontrolu letového provozu na Atatürkově mezinárodním letišti.

„UFO“ bylo spatřeno poblíž istanbulské čtvrti Silivri během letu z Bodrumu do Istanbulu. V tu chvíli, tedy kolem půl dvanácté dopoledne, se podle pilotů turecké letadlo pohybovalo ve výšce zhruba pěti kilometrů.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Generální ředitelství státní správy letišť uvedlo, že na radarech nenalezlo žádný odraz objektu, který by se odpovídal popisu pilotů.

Reklama

Výběr článků

Načítám