Hlavní obsah

Kameraman za bouřky zachytil magický okamžik

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Fotograf a kameraman Jacob Riglin cestuje po celém světě a snaží se zachytit unikátní místa a okamžiky. Když 16. března vypukla v New Yorku bouřka, rozhodl se vyrazit do města a doufal, že se mu povede natočit něco zajímavého. Podařilo se mu natočit blesk, který uhodil do 540 metrů vysokého mrakodrapu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do mrakodrapu udeřil bleskVideo: Caters News, AP

 
Článek

Riglinovi se totiž povedlo zachytit moment, kdy do špičky mrakodrapu One World Trade Center, která se tyčí do výšky 540 metrů, uhodil rozvětvený blesk. Atmosféru přitom dokreslilo zapadající slunce, které na nebi vytvořilo rudě zbarvené pozadí. Jedenadvacetiletý rodák z Londýna úkaz sledoval ze 40. patra budovy v centru města.

Jak se nechal později slyšet, je to jeden z okamžiků, na který nikdy v životě nezapomene. „Myslel jsem, že natočím příchod deště, západ slunce nebo tak něco. Ale ani na vteřinu jsem neočekával, že zachytím úder blesku do One World Trade Centra. Hrom byl neuvěřitelně hlasitý a zaduněl celým městem.“

Magičnosti okamžiku dodává i fakt, že mrakodrap stojí na místě, kde kdysi stávalo Světové obchodní centrum. To bylo zničeno při teroristických útocích 11. září 2001.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám