Hlavní obsah

Fenka se připletla k půlmaratonu, skončila sedmá

Novinky, vps

Někteří lidé trénují na půlmaraton celé měsíce a stejně je pro ně závod utrpením. Ne tak jedna fenka bloodhounda z Alabamy. K tamnímu 21kilometrovému závodu se připletla omylem, a když už vyrazila, půlmaraton uběhla celý. Na „amatéra” to zvládla v docela dobrém čase.

Foto: Elkmont Half Marathon

Ke konci už Ludivine měla jazyk až na vestě

Článek

Fenku jménem Ludivine její majitelka většinou drží na své farmě v Elkmontu doma, protože má tendence pouštět se do až příliš podrobného prozkoumávání okolí. Minulý víkend ji ale přece jen pustila samotnou na zahradu, aby se mohla vyvenčit, uvedla CNN.

Jenže Ludivine zaslechla zvuky ze startoviště půlmaratonu a vydala se podívat, co se děje. Lidé jí velkou pozornost nevěnovali. Elkmont je malá obec, hodně místních fenku poznalo a předpokládalo, že někde poblíž je i její panička.

Ludivine se potloukala okolo až do samotného startu. Závodníci ji upoutali, a tak se také rozeběhla a připojila se k běžcům v čele. K jejich překvapení se na špici držela celou dobu. Trasu si navíc prodloužila, protože jako každý správný pes stihla ještě očichat nějaké ty zajímavosti po cestě.

„Jednou odběhla vedle trati k jinému psovi. Později vběhla na pole, kde byly nějaké krávy. Poté se vrátila a běhala nám okolo nohou. Říkal jsem si, jestli se neunaví nebo se nevrátí domů,“ popsal běžec Tim Horvath pro Runner’s World.

Ludivine si po závodě užila zasloužený odpočinek.

Dvouapůlletá fenka nakonec opravdu zvládla celý závod. S časem 1:32:56 skončila dokonce sedmá, a ačkoli nebyla v oficiální startovní listině, dostala medaili. Na organizátory udělala takový dojem, že na její počest závod od příštího roku přejmenovali na „Hound Dog Half“.

„Byla jsem vyděšená, protože jsem se bála, že se pletla do cesty lidem, kteří na půlmaraton trénovali,“ uvedla pro Huffington Post majitelka fenky April Hamlinová.

O účasti svého miláčka věděla už v průběhu závodu. Přátelé jí průběžně posílali fotky, jak si to Ludivine vyklusává s běžci. „Jsem ráda, že to skončilo takhle,“ dodala s úlevou Hamlinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám