Hlavní obsah

Rus, který se opil, „zemřel” a v márnici opět probudil, byl výmyslem ruských policistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Evropská média kolem Silvestra žila případem jednoho lidského „kocoura“, kterého nezabil ani litr vodky a pád na hlavu. Ačkoli byl po přivolání záchranky prohlášen za mrtvého, v márnici se měl probrat. Když ho z místa plného mrtvol pustili, prý neváhal a okamžitě zamířil za dalším přísunem vodky. Vše mělo jen jednu vadu - příběh si vymysleli ruští policisté, aby tak neortodoxně varovali před nadměrným pitím alkoholu o svátcích.

Foto: Profimedia.cz

Démon jménem vodka ovládá životy mnoha Rusů.

Článek

Ruská policie poskytla deníku Chasanskije Vesti krásný příběh, po kterém tamější médium samozřejmě okamžitě skočilo. Netrvalo to ani jeden den a zpráva kolovala již po celém světě. Aby také ne, příběh o muži, který se opil, zemřel a opět obživl, se v médiích neobjevuje zrovna každý den. Přetiskl ji třeba Daily Mail, Maxim, New York Post či mnohá další média včetně Novinek. Pravda byla však tentokrát jiná. Selhal ten nejzákladnější zdroj - ruská policie.

Ruští policisté si totiž zjevně řekli, že by byl dobrý nápad před Silvestrem, kdy se velké množství Rusů silně opíjí, dát do oběhu nějakou zprávu, která by je před nadměrnou konzumací vodky aspoň trochu varovala. Těžko říci, jaké mělo být poselství zprávy, ve které opilec obživne a jde pít alkohol dál, ale to tuší asi pouze ruští policisté.

Ruský deník se již za nepravdivou zprávu čtenářům omluvil a vysvětlil, jak k pochybení došlo. A jak tedy původní příběh zněl?

Kvalitní pohádka

Rus z Chasanu měl slavit s přáteli. S vodkou to ale přehnal a spadl na hlavu. Záchranka ho odvezla do nemocnice, kde byl prohlášen za mrtvého a odnesen do márnice. Tam se měl po chvíli probrat a žádat o propuštění. Stihl se vrátit na party, kde už se zapíjela jeho smrt. A tak se ke kamarádům připojil a pokračoval v pijatyce, která se změnila v oslavu jeho přežití.

„Té noci byla místní márnice zcela zaplněná, těla byla nejen na policích, ale také na podlaze v mrazicím boxu, kde náš mrtvý hrdina skončil. Když se vrátil na party, přátelé ještě stále pili, tentokrát na jeho památku. Když vyděšeným a šokovaným přátelům vysvětlil, co se stalo, ihned změnili večírek ze smutečního na oslavu znovuzrození,“ řekl doslova policejní mluvčí Alexej Stojev deníku Chasanskije Vesti.

A novináři neměli důvod policistům nevěřit. Přinejmenším v Rusku je totiž takový příběh dost dobře uvěřitelný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám