Hlavní obsah

Miss World se stala Španělka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět zná novou nejkrásnější dívku. Miss World 2015 se stala třiadvacetiletá španělská profesionální modelka Mireia Lalagunaová Royová, druhá skončila soutěžící z Ruska, třetí Indonésanka. Českou republiku reprezentovala Andrea Kalousová.

Foto: Profimedia.cz

Mireia Lalagunaová Royová

Článek

Sobotní finále 65. ročníku soutěže krásy Miss World 2015 se uskutečnilo na čínském ostrově Chaj-nan. O titul bojovalo 114 dívek. Vítěznou korunku si odveze krásná španělská modelka Mireia Lalagunaová Royová, která pochází z Barcelony a vystudovala farmakologii.

Foto: Profimedia.cz

Miss World, třiadvacetiletá profesionální modelka Mireia Lalagunaová Royová

Letošní vítězce předala pomyslné žezlo loňská držitelka korunky krásy Rolene Straussová z Jihoafrické republiky. Do první pětice se vedle dívek ze Španělska, Ruska a Indonésie dostaly ještě soutěžící z Libanonu a Jamajky.

Soutěže se nemohla zúčastnit zástupkyně Kanady, čínská rodačka Anastasia Linová, která nedostala vízum. Je známá svou kritikou oficiálního čínského postoje k náboženským svobodám, jak uvedla agentura AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám