Hlavní obsah

Fotograf se po šesti letech dočkal dokonalého snímku

Novinky, vps

Britskému amatérskému fotografovi Alanu McFadyneovi rozhodně nechybí vytrvalost. Strávil totiž dlouhých šest let pokusy o zachycení dokonalého snímku ledňáčka, který se střemhlav vrhá do vody.

Foto: Profimedia.cz

McFadyenův perfektní snímek ledňáčka

Článek

McFadyen pořídil fotografii poblíž skotského Kirkcudbrightu. Na stejné místo chodil pozorovat ledňáčky jako chlapec se svým dědečkem, když proto před šesti lety začal fotografovat, hned věděl, že chce perfektní snímek ledňáčka.

Foto: Profimedia.cz

McFadyenův perfektní snímek ledňáčka

Jeho cílem bylo zachytit ptáka těsně předtím, než vletí do vody. Na fotce nechtěl žádný cákanec, prostě ani kapku vody. To mu situaci značně ztěžovalo, ledňáčci jsou totiž velmi rychlí.

Fotku přesně dle svých představ nakonec nedávno pořídil. Sice není tak úplně ostrá, aby se nad ní rozplývali i zkušení profesionálové, ale je nutné dodat, že McFadyen je stále spíše nadšený amatér, a tak je třeba ocenit jeho úsilí. Za ledňáčky se totiž vydával několikrát týdně a celkem prý vyfotil 720 tisíc snímků a focením strávil 4200 hodin, jak uvedl pro The Daily Mail.

„Ledňáčci jsou rychlí jako střela, takže k vyfocení tohoto snímku bylo potřeba hodně štěstí a také trpělivosti. Když se teď dívám na ty tisíce fotek, které jsem pořídil, dochází mi, kolik úsilí jsem do toho vložil,“ řekl McFadyen.

Foto: Profimedia.cz

Šestačtyřicetiletý Alan McFadyen

Reklama

Výběr článků

Načítám