Hlavní obsah

Pilot odklonil let, aby zachránil psa

Novinky, vps

Život francouzského buldočka, který trávil let v zavazadlovém prostoru, zachránil pilot nedělního letu společnosti Canada Air z Tel Avivu do Toronta. Všiml si totiž, že se porouchalo vytápění v části, v níž se pes nacházel, a rozhodl se, že raději odkloní let do Frankfurtu, než aby riskoval, že zvíře při letu v 10kilometrové výšce umrzne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Teplota se snižovala a ve výšce, v níž naše letadla létají, je velmi chladno. Porucha vytápění normálně není závažný problém, ale na tomto letu se tam nacházelo živé zvíře. Mohlo tak dojít k ohrožení jeho života, pokud by let pokračoval,“ citoval The Huffington Post tiskového mluvčího aerolinek Petera Fitzgeralda.

Ve výšce 10 kilometrů může být teplota až –50 stupňů Celsia.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Pilot, jehož jméno nebylo zveřejněno, se tak rozhodl přistát ve Frankfurtu. Tam sedmiletý buldoček jménem Simba a jeho majitel German Kontorovich přestoupili na jiný let.

„Víme, že to je nepříjemnost pro naše zákazníky, ale celková reakce byla pozitivní, když cestující zjistili, že se jednalo o ohrožení psa,“ dodal Fitzgerald s tím, že letadlo nakonec přiletělo do Toronta se 75minutovým zpožděním.

Letecký expert Phyl Durby pro kanadský web CityNews uvedl, že ačkoliv aerolinkám neplánovaným přistáním vznikly náklady ve výši několika tisíc dolarů, zachoval se kapitán správně.

„Kapitán je zodpovědný za všechny životy na palubě, ať se jedná o člověka nebo  psa,“ řekl Durby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám