Hlavní obsah

Mrakodrap Empire State Building se proměnil v upytlačeného lva Cecila

New York

Jedna z ikonických staveb Ameriky na sebe v noci ze soboty na neděli vzala podobu divoké šelmy, mořského savce či letícího dravce. Během jedinečné projekce se na newyorském mrakodrapu Empire State Building objevily portréty zvířecích druhů ohrožených vyhynutím. Nechyběl ani nedávno zabitý lev Cecil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lev Cecil na Empire State BuildingVideo: Reuters

 
Článek

Při akci pořádané v rámci kampaně k ochraně divoké přírody viděly stovky lidí obrázek afrického lva Cecila ve velikosti přes sto metrů. Lev byl koncem července zastřelen americkým dentistou, což vyvolalo v USA vlnu pobouření.

Na gigantické promítací ploše se podle stanice BBC objevily fotografie celkem 160 ohrožených druhů včetně šelem, ptáků, ryb či hmyzu. Na budově, která před lety proslula jako poslední útočiště filmového King Konga, šlo podle organizátorů o první akci tohoto druhu.

Davy diváků sledovaly projekce mnohdy až ze vzdálenosti téměř 20 bloků, odkud byly portréty ještě viditelné. Promítání trvalo tři hodiny do půlnoci místního času.

Akce byla součástí nového dokumentárního projektu o ohrožených druzích, který chystá televizní stanice Discovery na prosinec.

Reklama

Související témata:

Související články

Slavného lva Cecila zabil americký zubař

Nikoli neznámý španělský turista, ale zubař Walter Palmer z americké Minnesoty zabil slavného lva Cecila v africkém Zimbabwe. Lev byl velkou atrakcí parku...

Výběr článků

Načítám