Hlavní obsah

Devítiletý chlapec chytil v řece 270kilového jesetera bílého

Novinky, vps

Vpravdě kapitální úlovek se podařil minulý týden teprve devítiletému chlapci z Kanady. Na řece Fraser v Britské Kolumbii se mu totiž podařilo chytit třímetrového jesetera bílého, který vážil podle odhadů 270 kilogramů, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Devítiletý chlapec chytil třímetrového jesetera Video: Reuters

 
Článek

Školák jménem Kegan Rothman byl na týdenním rybářském výletě se svým otcem. Jejich cesta se už chýlila ke konci, když Keganovi zabral monstrózní jeseter. Bojoval s ním téměř dvě hodiny, nakonec ale rybu přemohl.

„Říkal jsem si, kdy už to skončí, protože jsem byl unavený,“ řekl Kegan webu kanadské stanice CBC.

Dvojice byla na výletě organizovaném společností Great River Fishing Adventures. Její zástupce, který s chycením jesetera pomáhal, uvedl, že ryba mohla být 75 let stará.

Jeseteři jsou v Britské Kolumbii prohlášeni za ohrožené, úlovek tak rozhodně nebude viset u Rothmanových doma. Tento druh je sice možné lovit, ryby ale poté musí být vypuštěny zpět.

Společnost Great River Fishing Adventures se na této činnosti podílí a ryby navíc značkuje. Celkem jich podle agentury Reuters bylo firmou označkováno 66 tisíc. Získané informace se využívají ke studiu jeseterů.

Reklama

Výběr článků

Načítám