Hlavní obsah

Král zvířat v nesnázích. Lev zoufale vyskočil na strom před stádem buvolů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet na safari, na který nikdy nezapomenou, mají za sebou Charles Comyn a jeho manželka. V keňské rezervaci Masai Mara spatřili, jak se lev zachránil před rozzuřenými buvoly skokem na strom. Comyn stihl scénu vyfotit.

Foto: Charles Comyn, Profimedia.cz

Zaskočený lev musel vyskočit na strom, aby se zachránil před stádem buvolů.

Článek

Manželé, kteří byli v Keni nedávno na dovolené, se vydali na svůj poslední výlet do rezervace. S průvodcem zastavili poblíž stáda buvolů, kteří hlídali novorozené mládě.

Zvířata ale najednou viditelně znervózněla. Po chvíli bylo jasné proč. Z ničeho nic se totiž na scéně objevil lev, který se doposud skrýval. Zřejmě ho přilákala snadná kořist v podobě mláděte. Jenže šelma se přepočítala. Ochranářští buvoli neustoupili a obrátili se proti šelmě.

Foto: Charles Comyn, Profimedia.cz

Lvovi brzy došly síly a začal klouzat dolů...

„Netrvalo to dlouho a lev se vyškrábal na strom ve strachu o svůj život,“ citoval britský Daily Mail 63letého Comyna.

Buvoly to ale neodradilo. Kroužili pod stromem a čekali, až lvovi dojdou síly, což se také po chvilce stalo, protože šelma začala klouzat dolů.

Foto: Charles Comyn, Profimedia.cz

...nakonec ale buvoly zaskočil, když se prudce odrazil a získal rozhodující náskok.

Lev v sobě ale našel zbytky energie, mohutně zavrčel a v zoufalém pokusu o útěk se odrazil od kmene a tryskem se vydal směrem k jeepu trojice, která vše sledovala s němým úžasem.

Šelma zaplula do hustšího porostu a zmizela z dohledu. Buvoli ji už dál nepronásledovali a vrátili se k hlídání mláděte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám