Hlavní obsah

Čína zatrhne striptýzy na pohřbech

Asi není těžké si představit, že až jednou zemře zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner, bude mu u rakve postávat a možná trochu i tančit stovka polonahých prsatých krásek. Ale v Číně si něco takového dopřávají i zcela obyčejní smrtelníci.

Foto: Profimedia.cz

Jeden z pohřbů, na kterém vystupovaly striptérky. Vláda se rozhodla to tvrdě pokutovat.

Článek

Odchod ze života za doprovodu dívek s krátkými sukněmi a odhalenými ňadry se nelíbí tamní vládě. A k čemu striptérky slouží? Aby přilákaly k rakvi nebožtíka více truchlících. Jsou vějičkami, které mají pomoci učinit pohřeb událostí s velkým počtem smutečních hostů.

„Číňané jednoduše věří, že pokud je pohřeb navštíven velkým počtem truchlících, nebožtík bude mít dobrý osud v posmrtném životě,“ tvrdí čínská média.

Čínské ministerstvo kultury ale začalo spolupracovat s policií, která má pomoci tyto praktiky zarazit. Fotky z čínských pohřbů plných striptérek totiž kolují na internetu a zemi prý v očích jiných národů ztrapňují.

„Jeden z pohřbů, na němž řádily striptérky, ale policie ukončila a organizátorům vystavila pokutu na sedmdesát tisíc jüanů (280 tisíc korun),“ píše China Daily.

Striptýzy na čínských pohřbech jsou fenoménem mladým, začaly zhruba před deseti roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám