Hlavní obsah

Pandy se pářily rekordně dlouhou dobu

– Čína
Novinky, zkr

Pár pand velkých vytvořil v chovné stanici na jihovýchodě Číny začátkem dubna nový světový rekord v délce páření. Dvojice si spolu užívala přesně 18 minut a tři sekundy. Vzhledem k tomu, že se jedná o ohrožené druhy zvířat, každý takový akt dělá ošetřovatelům velkou radost, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandy předvedly rekordně dlouhé pářeníVideo: Reuters

 
Článek

Rekordní výkon má na svědomí samice Si-mej a její partner Lu-lu, který vytvořil i rekord předchozí. Ten byl však o deset minut kratší. Chovatelé udělali maximum, aby samičku správně nažhavili, proto ji předem stimulovali bambusovou tyčí.

Podle zaměstnanců stanice se pandy páří jednou za tři až čtyři měsíce. Ošetřovatelé proto pečlivě sledují změny v jejich chování, které by mohly naznačovat, že jsou zvířata na styk připravena.

Pandí reality show

Pandy jsou ve středisku pod neustálým dohledem kamer. Diváci pak mohou sledovat na webových stránkách, co se ve výbězích děje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pandy si dělaly s ošetřovatelem, co chtělyVideo: Reuters

Loni v listopadu se tam například objevil záznam, jak se ošetřovatel snaží dát mláďatům léky. Pandy si s ním ale dělaly, co chtěly. Nakonec se mu sice podařilo alespoň částečně medicínu aplikovat, určitě to ale neprobíhalo podle jeho představ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám