Hlavní obsah

Rybář chytil čtyřmetrového žraloka jen pomocí vlasce

Novinky, vps

Husarský kousek se povedl sportovnímu rybáři Brendonu Hilderovi z Austrálie. Na pláži poblíž města Albany totiž chytil čtyřmetrového žraloka tygřího, a to jen pomocí háčku a vlasce, který držel v rukou.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybář ulovil čtyřmetrového žraloka jen pomocí vlasce

 
Článek

Hilder se minulý týden původně vydal na lov lososů. Ale když kousek od pláže spatřil žraloka, dostal zálusk na větší kořist. Sebral rackům hlavu lososa, aby měl dobrou návnadu a nahodil. Stačila chvilka a žralok zabral. Nebyl to ale vůbec jednoduchý boj.

„Asi po hodině a 40 minutách jsem to chtěl vzdát. Musel jsem zavolat na někoho na pláži, aby mi navíjel vlasec. Moje pravá ruka totiž odešla, tak jsem to nemohl dělat sám,“ uvedl pro server ABC News.

Žraloka dostal na pláž po zhruba dvou hodinách. Přihlížející si udělali pár fotek a poté Hilderovi pomohli dostat žraloka zpět do vody. I tak ale Australan počítá s tím, že jeho čin vzbudí kontroverzi.

„Přežije, byl velký a silný. Háčky, které jsem použil, určitě brzy odpadnou, pokud se tak už nestalo. Věřím, že to je kolem toho trocha kontroverze, ale já jsem sportovní rybář. Je to jen o sportu, jak jsem ukázal, když jsem žraloka pustil,“ dodal Hilder.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám