Hlavní obsah

Dveře do kabiny letadla se 160 cestujícími se zasekly, kapitán se nemohl vrátit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Kapitán letadla společnosti Delta Air Lines byl ve čtvrtek nucen prožívat závěrečnou část letu v pozici řadového cestujícího. Přinutila jej k tomu závada na dveřích pilotní kabiny, kvůli níž zůstal před přistáním v prostoru pro cestující. Přistávací manévr místo něj zvládl první důstojník a stroj se 160 pasažéry bezpečně dosedl v Las Vegas.

Foto: Profimedia.cz

McDonnell Douglas MD-90 Delta Airlines

Článek

Kapitán opustil kabinu krátce přistáním staršího letadla MD-90 směřujícího z Minneapolis do Las Vegas kabinu, a když se chtěl vrátit a zahájit přistávací manévr, zaseklé dveře jej nepustily dál.

Kapitán vysvětlil cestujícím, co se stalo. „Bylo to velmi bizarní,“ uvedl jeden z cestujících pro televizi ABC

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Složitou situaci vyřešil druhý pilot, který se strojem přistál. „Linkové letadlo může přistát s jedním pilotem u řízení a piloti Delta Air Lines jsou plně školeni pro podobné situace,“ uvedla společnost v prohlášení.

Podle amerického leteckého úřadu FAA však musel být let označen za ohrožený a okolnosti incidentu se budou vyšetřovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám