Hlavní obsah

Sochaři vytvořili ledové království z Disneyho postaviček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lutych

Profesionální sochaři vytvořili v Belgii v rámci Disney Dreams Ice Festivalu sochy známých a oblíbených pohádkových postaviček. Návštěvníci se tak mohou setkat s postavami z Alenky v říši divů, pohádky Lví král, či s Piráty z Karibiku. Na místě je na 80 pohádkových bytostí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sochaři vytvořili ledové království z Disneyho postavičekVideo: Reuters

 
Článek

Ledové království ožije v Belgii koncem listopadu. Sochy byly vytvořeny profesionálními umělci z 12 zemí světa. Ti používají ke své práci jednoduché ruční nářadí - lopatu, sekeru či pilu.

Organizátorem akce je Alexander Deman, který již se svým projektem procestoval řadu zemí po celém světě. Momentálně se svým týmem představil přípravy ledového království ve dvou městech v Belgii - v Lutychu a Antverpách.

„Na těchto dvou festivalech máme asi 80 umělců, kteří prezentují spoustu nápadů a témat. Takže magie a fantazie je stoprocentní a nezastavitelná,“ popisuje Deman.

Vytvořit sochu z ledu však není vůbec jednoduchá záležitost. Je zapotřebí zručnost, trpělivost a nápady. „Je to dost obtížné. Musíte být umělec a současně potřebujete pracovat s mnoha nástroji. Důležitá je především trpělivost a síla, protože led je velmi obtížný materiál,“ popisuje svou práci ruský sochař Egor Ustyuzhanin.

Na vytvoření 80 ledových soch v belgickém Lutychu bylo potřeba zajistit více než 400 tun vody. Celkem pět týdnů trvalo sochařům toto ledové království postavit.

Reklama

Výběr článků

Načítám