Hlavní obsah

Horkovzdušný balón s turistkami přistál v indické věznici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do indické věznice dostal let horkovzdušným balonem dvě turistky, které se ovšem ničeho nedopustily. O jejich nedobrovolný pobyt za mřížemi se postaral vítr, který balon zanesl do prostor věznice s vysokým stupněm ostrahy, informoval zpravodajský server BBC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Turistky v horkovzdušném balonu omylem přistály v indickém vězení

 
Článek

Ženy, jejichž národnost nebyla upřesněna, zavítaly na každoroční velbloudí veletrh v západoindickém státě Rádžasthán. Pak zatoužily podívat se na hemžení lidí a velbloudů z ptačí perspektivy, ale jejich let nečekaně ukončil silný poryv větru, kvůli němuž musel balón přistát na fotbalovém hřišti nedaleké věznice Adžmer.

Posádka balónu skončila na dvě hodiny ve vazbě, než policisté prověřili, zda šlo o nehodu, anebo šikovně maskovaný pokus o útěk z věznice. Turistky nakonec mohly vyjít opět na svobodu, ale úřady odebraly provozovateli balónů licenci k přeletům nad touto oblastí.

A turistky, jak uvedla indická televize NDTV, si na další den vybraly bezpečnější program – vydaly se na vyjížďku na slonech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám