Hlavní obsah

Vyhrál jmění, s prací skladníka ale seknout nehodlá

Novinky, vps

Brit Simon Rustage vyhrál na stírací los roční příjem ve výši 250 tisíc liber. Částku mu bude loterijní společnost vyplácet ročně po dobu 15 let, celkem si tak přijde na 3,75 miliónu liber (132 miliónů korun). Peníze sice plánuje utrácet, ale jinak na svém životě nic zásadně měnit nehodlá. Hned druhý den po převzetí výhry si šel normálně odkroutit směnu do skladu, kde pracuje.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Sedmačtyřicetiletý Rustage se po setření losu musel několikrát ujišťovat, zda ho nešálí zrak a opravdu vyhrál. V tu chvíli si myslel, že vyhrál „pouhých“ 250 tisíc liber. Až druhý den, když kontaktoval loterijní společnost, se dozvěděl, že se nejedná o jednorázovou výplatu, ale že mu částku vyplatí hned patnáctkrát.

Ačkoliv se z něj stal boháč, chce si zachovat co nejvíc ze svého současného života. Mohl by si koupit nový luxusní dům, raději ale zůstane ve starém řadovém domku ve Warringtonu, protože se mu tam líbí. Do předčasného důchodu se také nechystá, je hlavně rád, že zajistil své čtyři děti.

„Lidem se to může zdát divné, ale v práci končit nehodlám a dům taky prodávat nebudu. Myslím, že v některých ohledech zůstane můj život normální. Tím neříkám, že ty peníze neutratím. Ale tím, že je jejich výplata rozložena do mnoha let, není pokušení tak velké,“ uvedl Rustage pro MailOnline.

Brit uvedl, že si chce určitě koupit nové auto, zatím na to ale neměl čas, protože normálně chodí do práce. Další významnou položkou bude dovolená na Menorce, na kterou hodlá vzít celou svou rodinu.

„Jsem opravdu šťastný. Stačí mi, že jsou moje děti zajištěné. Na tom mi opravdu záleží,“ dodal Rustage.

Reklama

Výběr článků

Načítám