Hlavní obsah

Pilot vznášedla se opil tak, až nemohl se strojem přistát

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na osm měsíců poslal soud do vězení řidiče vznášedla, který byl tak opilý, že se mu udělalo špatně a nedokázal se strojem přistát, napsal server BBC News. Jeho počínání zachytila bezpečnostní kamera u přistávací plošiny.

BEZ KOMENTÁŘE: Pilot vznášedla nedokázal se strojem přistát

 
Článek

K incidentu došlo na trase z Portsmouthu na ostrov Wight. Padesátiletý Richard Pease, který plavidlo řídil, byl nucen předat řízení kolegovi. Nakonec musel na palubu nastoupit další pilot, aby mohlo vznášedlo bezpečně přistát. Na palubě bylo v tu chvíli 36 lidí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Při dechové zkoušce, k níž došlo šest hodin po nepovedeném přistání, nadýchal Brit 0,96 promile. Povolený limit je přitom v Británii 0,35 promile (při krevním testu pak 0,8).

Pease, který má v oboru 18letou praxi, u soudu tvrdil, že pil z lahve, aby se zchladil v horké kabině, a netušil, že nápoj obsahuje alkohol.

„Bylo to děsivé porušení vaší povinnosti. Vaše akce mohla vést k tragédii, naštěstí se tak ale nestalo,“ řekla soudkyně Susan Evansová, která pilota poslala na osm měsíců za mříže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám