Hlavní obsah

Na toaletní výstavě se můžete spláchnout do záchodu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Nejnovější výstava ve vědeckém muzeu v japonském Tokiu nabízí návštěvníkům vskutku netradiční pohled do světa záchodů. Hlavním trhákem je obří záchodová mísa, do které se zájemci mohou spláchnout, a na vlastní kůži si tak vyzkoušet, jak putují výkaly do kanalizace, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na výstavě si můžete vyzkoušet, jaké to je být spláchnut do záchoduVideo: Reuters

 
Článek

Centrem výstavy, která začala ve čtvrtek, je pětimetrová záchodová mísa. Do ní mohou návštěvníci sjet po skluzavce, jako nezbytný doplněk k tomu dostávají kloboučky ve tvaru exkrementu.

„Nestává se každý den, že se můžete stát výkalem. Velmi bych všem doporučovala, aby si to vyzkoušeli,“ popsala osmadvacetiletá návštěvnice Mai Išidaová.

„Záchody a výkaly běžně vnímáme jako velmi nečisté téma. Ale já bych chtěla, aby o tom lidé začali aktivně mluvit. Místo toho, aby to vnímali jen jako něco špinavého,“ sdělila jedna z pracovnic muzea Tami Sakamakiová.

Výstava je rozdělena do pěti sekcí. V nich se zájemci mimo jiné dozví, z čeho se exkrementy skládají nebo jaké různé druhy toalet se používají všude po světě. A nechybí ani pěvecký sbor zpívajících záchodových mís.

Originální výstava potrvá do 5. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám