Hlavní obsah

Dítě se narodilo se srdcem mimo tělo

Novinky, vps

Minulou středu se v indickém státě Uttarpradéš narodil chlapec s extrémně vzácnou vadou ectopia cordis, kdy se srdce nachází mimo hrudní dutinu. Děti s touto vadou většinou zemřou během prvních tří dnů života, a je proto malým zázrakem, že chlapec přežívá už šestým dnem, napsal britský Daily Mail. Jeho chudí rodiče teď shánějí peníze na operaci, která by ho zachránila.

Foto: Profimedia.cz

Indický chlapeček se narodil se vzácnou vadou ectopia cordis.

Článek

Tato vada se objevuje u osmi narození z miliónu a 90 procent dětí se narodí mrtvých nebo umírají během prvních tří dnů. Minulý týden narozené dítě tak překonává veškeré odhady lékařů.

Pokud má ale přežít déle, potřebuje co nejrychleji operaci v soukromé nemocnici, protože ty státní nejsou schopné zákrok provést. Rodina chlapečka, který zatím nebyl pojmenován, je však velmi chudá a operaci si nemůže dovolit. Otec Nirbhay Pal, který jako kameník vydělává v přepočtu asi 100 korun denně, tak zoufale shání pomoc.

„Lékaři říkali, že musíme do soukromé nemocnice. Ale já jsem chudý. Máme sotva na dvě teplá jídla denně. Nevím, co mám dělat, a doufám, že nám pomůže vláda. Cítíme se bezmocní – nevíme, kam máme jít,“ řekl Pal.

Dítě bylo prozatím převezeno z nemocnice v Sultanpuru do zařízení v blízkém městě Dehradun. Zatím se neví, kolik by případná operace mohla stát, je však téměř jisté, že chlapečka čeká cesta ještě po několika nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám