Hlavní obsah

Dívka si na podporu nemocné kamarádky oholila hlavu. Škola ji suspendovala

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devítiletá Kamryn Renfrová z Colorada se nedávno rozhodla oholit si hlavu ze solidarity s kamarádkou, která bojuje s rakovinou. Krásný důkaz přátelství však nenašel pochopení u představitelů její školy, kteří dívce v pondělí zakázali zúčastnit se vyučování. Případ vzbudil velký ohlas veřejnosti, škola tak pod nátlakem v úterý večer své rozhodnutí zrušila.

Školačka si ze solidarity oholila hlavu kvůli kamarádce trpící rakovinouVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Udělat to mi připadalo jako správná věc,“ okomentovala Kamryn pro USA Today rozhodnutí oholit si hlavu, k němuž jí její rodiče ochotně dali souhlas.

Delaney Clementsové, která kvůli chemoterapii nedávno přišla o vlasy, čin její kamarádky zvedl náladu v těžkých chvílích, jenž v poslední době prožívá. „Cítila jsem se velmi výjimečně,“ řekla 11letá dívka bojující s neuroblastomem.

„Myslím, že to v dítěti vytváří charakter, když je takto malá holčička tak statečná, že si chce oholit hlavu na podporu kamarádky,“ uvedla matka Kamryn Wendy Campbellová.

Ve škole neměli pochopení

Když ale Kamryn přišla v pondělí do školy, nepustili ji do budovy. Porušila totiž pravidla oblékání, která škola uplatňuje.

„Caprock Academy má podrobná pravidla oblékání, která byla vytvořena k prosazování bezpečnosti, jednoty a nerušivého prostředí pro studenty školy. Oholenou hlavu tato pravidla nedovolují,“ prohlásila k situaci předsedkyně správní rady školy Catherine Bremanová.

Případ se dočkal značné mediální pozornosti, zástupci školy tak začali zmírňovat své původně rezolutní prohlášení a nejprve navrhli, že dívka se bude moct do školy vrátit dočasně, uvedla agentura AP. V úterý se pak sešli a v poměru tři ku jedné odhlasovali zrušení svého původního rozhodnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám