Hlavní obsah

Podvodník ho napálil a neposlal mu zboží. Vymyslel unikátní odplatu

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacetiletý Brit Edd Joseph si koupil přes inzertní server Gumtree použitý Playstation 3 s několika hrami za 80 liber, tedy bezmála 2600 Kč. Jenže prodejce jej podvedl a nic mu neposlal. Mladý muž dlouho přemýšlel, jak se nepoctivému prodejci pomstít, a nakonec dostal vskutku ďábelský nápad. Zahltil mu mobilní telefon Shakespearem.

Foto: Profimedia.cz

O peníze přišel. Teď aspoň podvodníkovi znepříjemňuje život.

Článek

Pomsta v britském stylu – jinak snad ani nejde označit nápad podvedeného Angličana, který zvolil opravdu neobvyklou vendettu. Když zjistil, že mu nepomůže ani server, přes který produkt kupoval, a ani policie, rozhodl se aspoň zcela zahltit mobilní telefon podvodníka. Ten mu jen přestal zvedat a odpovídat mu na zprávy. Joseph mu tak začal posílat na mobilní telefon díla spisovatele Williama Shakespeara. Celá.

Joseph přišel na to, že může jednoduše zkopírovat celé texty do zprávy a odeslat je, aniž by ho to stálo byť i jednu penci navíc. S neomezeným tarifem totiž může odesílat, kolik zpráv chce. Jednu knihu odešle vždy jako jeden text, který systém posléze rozdělí do jednotlivých zpráv po 160 znacích. Podvodník tak může očekávat celkem 29 305 textových zpráv, do kterých bude rozděleno celkem 37 kousků světoznámého spisovatele.

Zatím dostal 17 tisíc SMS zpráv

Doposud Joseph „oblažil” podvodníka o Hamleta, Macbetha, Othella a dalších 19 výtvorů. To vše dalo dohromady zatím krásných 17 424 textových zpráv. Zbylých 15 prací se prý bude ještě pár dní posílat. Ve výsledku to znamená, že bude podvodníkovi mobil pípat takřka celý týden. Platnost zpráv nastavil chytře na neomezenou, a tak i kdyby nečestný prodejce mobil vypnul, zprávy by mu začaly opět chodit hned po zapnutí telefonu.

Foto: Profimedia.cz

Podvodník už začal na dlouhé zprávy urážlivě reagovat.

„Byl jsem z toho jeho podvodu vážně rozzlobený a přemýšlel jsem, jak se pomstít, protože jsem se cítil vážně bezradně. Samozřejmě že mým prvním nápadem bylo předstírat, že jsem zjistil, kde bydlí, ale to bylo klišé a říkal jsem si, že ho to nevyděsí. Pak jsem zjistil, že můžete zkopírovat celé dlouhé texty z internetu a vložit je do SMS zprávy. Uvažoval jsem, co bych mu mohl poslat, a došel jsem k tomu, že by to chtělo vážně dlouhou knihu. Skončil jsem u Macbetha,” popisoval Joseph.

Joseph si koupil Playstation 3 a hromadu her od prodejce před dvěma týdny a zaplatil mu bankovním převodem. Tím se však připravil o ochranu v případě, že prodejce nedostojí svému slovu a zboží nezašle. Což se také stalo. Policie mu řekla, že je šance na odhalení podvodníka mizivá, a tak se rozhodl vzít spravedlnost do vlastních rukou.

Podvodník ho začal urážet

Josepha nadchlo, že navzdory celkové délce textu musí on kliknout na tlačítko „odeslat” pouze jednou. Shakespearova díla začal odesílat minulý čtvrtek a pokračoval během víkendu. Často zprávy odesílal i v noci, aby podvodníkovi co nejvíce znepříjemnil život. A že se mu to daří, to napovídají i urážlivé zprávy, které začal od podvodníka dostávat.

„První reakce jsem se dočkal asi po hodině a poté ještě průběžně několika dalších. Většinou šlo o tradiční 'fuck you' a podobné. Ten telefon se mu musel přinejmenším rozsvěcovat konstantně několik hodin v kuse. Dokonce už mi i zavolal a začal mi vyhrožovat. Zeptal jsem se ho, zda si čtení těch her užívá, ale působil velmi zmateně. Hodlám v tom pokračovat. Když už nic, tak aspoň sdílím trochu kultury s člověkem, který v této oblasti pravděpodobně není příliš zběhlý. Nejsem literární student a ani Shakespearův fanoušek, ale nyní jsem se naučil jeho hry ocenit. Zejména ty dlouhé,” dodal s potutelným úsměvem Joseph.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám