Hlavní obsah

Dvoutunový rypouš si zabral celou pláž jen pro sebe

Novinky, vps

Neobvyklého návštěvníka měla v posledních dnech jedna pláž v australském Perthu. Ve středu se na ní totiž usídlil dvoutunový rypouš sloní. Kvůli obavám o bezpečnost lidí mu byl pro jeho odpočívání páskami vyhrazen velkorysý prostor. O víkendu se pak ke zklamání tisíců zvědavců odvalil do moře a pláž opustil, uvedla australská média.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rypouš sloní na pláži v Perthu Video: Reuters

 
Článek

Rypouš se na pláži Sorrento objevil ve středu a okamžitě se stal miláčkem místních obyvatel. Na pláž jich kvůli němu chodilo víc, než je normálně obvyklé, zvýšený počet návštěvníků dokonce způsobil dopravní zácpy. Lidé totiž parkovali, kde se dalo, a blokovali průjezd ulicemi.

Největší ploutvonožec na světě se pozorností ostatních nenechal ani v nejmenším vyvést z míry a na pláži se v poklidu slunil. Pouze v jednom případě se ohnal ploutví, když se ho snažil poplácat přespříliš dotěrný přihlížející. Ochránci přírody proto vymezili páskami bezpečné území a drželi lidi od rypouše dál.

Steven Sealberg

„Je to úžasné. Můj šéf jel na Antarktidu, aby se na tahle zvířata mohl podívat, a já tu teď stojím na pláži v Perthu a na jednoho se dívám zadarmo,“ řekl listu Perth Now místní obyvatel John Duffy.

Rypouši se sice občas zatoulají až do Západní Austrálie, ale jen velmi vzácně se objeví tak daleko na severu jako v Perthu. Není tak překvapením, že zvíře, kterému místní začali říkat Steven Sealberg (seal - angl. tuleň, lachtan), poutalo tolik pozornosti.

V sobotu rypouš zmizel v moři a objevil se na jiné pláži ve městě. Později se pak vrátil, ale jen na krátkou dobu. V noci ze soboty na neděli pláž definitivně opustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám