Hlavní obsah

Další nohy! uslyšela žena při porodu trojčat po třetím dítěti

Novinky, vps

Šok zažili lékaři a především Američanka Kimberly Fugateová při nedělním porodu v nemocnici na University of Mississippi. Dvaačtyřicetiletá žena totiž měla rodit trojčata, ale poté, co přišlo na svět třetí dítě, porodník zjistil, že se za ním skrývá ještě čtvrté, napsal server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřčata. Ilustrační foto

Článek

„Dostali ven tři a pak řekli: ‚Další nohy!' To je všechno, co jsem slyšela, a řekla jsem ‚Nééé!“, popisovala Fugateová porod, při němž místo identických trojčat přivedla na svět čtyřčata.

Čtvrté dítě lékařům uniklo i přes několik ultrazvukových vyšetření a skrylo jim svou existenci až do chvíle, kdy přišly na svět jeho tři sestry.

Všem čtyřem holčičkám se daří dobře i přes fakt, že se narodily o tři měsíce dříve. Jejich matka doufá, že je bude mít doma na začátku května. Se svým manželem už má desetiletou dceru Katelyn. Nově narozené holčičky pojmenovala Kenleigh Rosa, Kristen Sue, Kayleigh Pearl a Kelsey Roxanne.

Pravděpodobnost početí identických čtyřčat je podle lékaře Jamese Bofilla z University of Mississippi extrémně nízká, a to obzvlášť v případě Fugateových, kdy byly děti počaty přirozenou cestou.

„Pravděpodobnost početí čtyřčat je jedna ku 729 tisícům. Šance, že budou identické, je skoro nespočitatelná,“ uvedl Bofill.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám