Hlavní obsah

Záchodová mísa, kterou používal Hitler, je na prodej

Novinky, vps

Na prodej už bylo hodně bizarních věcí, ale „starožitnost“, kterou chce prodat Američan Greg Kohfeldt, nad všemi ostatními vyčnívá. Nabízí totiž funkční záchodovou mísu používanou Adolfem Hitlerem.

BEZ KOMENTÁŘE: Hitlerova toaleta z jachty Aviso Grille

 
Článek

Toaleta se původně nacházela hned vedle Hitlerova pokoje na luxusní jachtě Aviso Grille, kterou nacistický vůdce pravidelně využíval. Loď na konci války zabavili Britové a později ji prodali soukromým majitelům do USA. V roce 1951 skončila na vrakovišti v New Jersey a než byla sešrotována, lidé si z ní odnesli mnoho suvenýrů.

Jeden z místních obyvatel našel zalíbení i ve zmíněné toaletě a později ji prodal britskému podnikateli, který z ní chtěl udělat turistickou atrakci. Tento plán mu však nevyšel a mísa pak vystřídala mnoho majitelů, až se nakonec ocitla opět v New Jersey na jedné z tamních skládek.

Čeká na správnou nabídku

Tam ji loni našel její současný majitel, který se vůbec nestydí za to, že na ní chce vydělat. Zatím mu ale nikdo údajně nenabídl ten správný obnos. Schovává ji proto ve své autodílně u Filadelfie, kde ji jeho zaměstnanci stále používají.

„Pozvali mě do televize, abych toaletu prodal v pořadu věnovaném vzácným a neobvyklým starožitnostem, ale jeden z odborníků mě kvůli tomu, že ji chci prodat, označil za odporného. Ten díl nebyl nikdy odvysílán. Opravdu mě to trápilo, protože jsem musel toaletu odpojit a odvézt ji k sobě do autodílny,“ řekl Kohfeldt pro server listu Daily Mail.

Pokud přijde správná nabídka, je Američan připraven toaletu okamžitě prodat. Nejprve ji ale chce trochu upravit.

„Chci ji zmodernizovat. Představte si, že byste ji měli ve svém domě. Kolik lidí může říct, že má Hitlerovu toaletu?“ ptal se Kohfeldt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám