Hlavní obsah

Po Trolí stezce se na kole řítil osmdesátkou. Pozadu

Novinky, vps

Mohlo by se zdát, že sjet slavnou norskou Trolí stezku na kole není nic výjimečného. Pokud ji tedy nesjedete čelem vzad, jako to udělal adrenalinový nadšenec Eskil Ronningsbakken. Po serpentinách se v prudkém klesání místy řítil až rychlostí 80 kilometrů v hodině.

BEZ KOMENTÁŘE: Nor se řítil z kopce na kole osmdesátkou, přitom na něm seděl obráceně

 
Článek

Projet autem 11 serpentin v údolí Isterdalen je pro řidiče zážitkem nejenom kvůli úchvatnému výhledu na okolní přírodu. Na kole už prudký sjezd nemusí být takovou legrací, a co teprve když se jede pozadu.

Norský odvážlivec se při své jízdě devítiprocentním klesáním navíc musel vypořádat i s mokrou vozovkou, nemluvě o jedoucích autech. I přesto ani jednou nespadl.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Trolí stezku (v norštině Trollstigen)

Ronningsbakken se v adrenalinových kouscích přímo vyžívá. V minulosti už například přešel přes lano natažené mezi dvěma letícími balóny, balancuje také na vrcholech útesů nebo kaňonů. Sjezd Trolí stezky byl ale jen tréninkem.

„Už od dětství jsem jezdil na kolech pozadu. Tohle byl jen test na větší vystoupení plánované na příští rok v Číně,“ uvedl Nor na svém profilu na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám