Hlavní obsah

Sedmiletého chlapce prý trefil do hlavy meteorit

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S odvážnou teorií přišel Američan Wayne Lippard poté, co jeho syn Steven dostal při hraní si před domem ránu do hlavy. Podle 43letého muže totiž chlapce trefil meteorit. Jako důkaz předkládá muž z Floridy úlomky kamene, které našel na příjezdové cestě.

Foto: Profimedia.cz

Úlomky meteoritu. Ilustrační foto

Článek

„Vešel jsem do domu a asi za pět minut přiběhl Steven s křikem k oknu. Rána na hlavě vypadala zle, ale moc nekrvácela, takže jsme nepanikařili,“ řekl stanici Fox Lippard o zranění, které spravily tři stehy.

Ve snaze zjistit, co zranilo jeho syna, prohledal Američan prostor před domem a našel několik kamínků o velikosti hrachové kuličky. Byly odlišné od štěrku na příjezdové cestě, odnesl je proto na testy do Florida Atlantic University s přesvědčením, že se jedná o úlomky meteoritu.

Výzkumníci zjistili, že kamínky jsou zmagnetizované, což by podporovalo Lippardovu teorii, ale už nebyli schopni určit, zda se opravdu jedná o meteorit. Nedisponují totiž potřebným vybavením. Američan stále věří, že má pravdu.

„Je to meteorit, vím to. Postarám se o to, aby (úlomky) byly správně prozkoumány,“ dodal.

Pravděpodobnost, že člověka trefí meteorit, je extrémně nízká, ale několik blízkých setkání s tělesy z vesmíru už bylo zaznamenáno. V roce 2011 například podle listu The Guardian prolétl střechou domu ve Francii meteorit o velikosti vejce. V roce 1992 pak dopadl v New Yorku 12kilogramový meteorit přímo na automobil a zničil ho, uvedl server listu Orlando Sentinel.

Reklama

Výběr článků

Načítám