Hlavní obsah

Batoleti vyrostla v uchu pampeliška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Čeští rodiče straší nečistotné děti tím, že pokud si nebudou řádně mýt uši, vyroste jim v nich řepa. V Číně k tomu skutečně došlo, jen rostlinou nebyla řepa, ale divoká pampeliška. Pekingští otorhinolaryngologové informovali o bizarním případu šestnáctiměsíční dívky, které skutečně vyrostla v uchu dvoucentimetrová pampeliška.

Foto: Profimedia.cz

Čínským lékařům se naskytl skutečně nevídaný pohled, v uchu dívenky našli růst divokou pampelišku. Ilustrační foto

Článek

„Rostlina byla objevena lékaři z Pekingu poté, co stále plačící dítě přivezla do nemocnice matka. Pampeliška začala růst a dosáhla velikosti dvou centimetrů, než byla odstraněna chirurgicky,“ napsal deník Beijing Morning Post.

Malá Žan-žan si prý stěžovala na bolest v uchu už čtyři měsíce. Rodiče ji ale nechápali a stížnosti podceňovali. Až začala nonstop plakat a drásat si ucho, matka prozkoumala vnitřek jejího kanálku. A spatřila podivný objekt. Ihned s dcerou odjela do nemocnice. Tam lékaři potvrdili, že v ušním kanálku roste pampeliška, která by mohla způsobit vážné potíže.

„I ten nejjemnější tlak by mohl vyvolat vnitřní krvácení, proto jsme museli ihned operovat,“ oznámil doktor Ku Čching-lung, šéf otorhinolaryngologického oddělení.

Reklama

Výběr článků

Načítám