Hlavní obsah

Pětiletý silný kuřák skončil s cigaretami, teď bojuje s nadváhou

– Indonésie
Novinky, zkr

Dnes pětiletý Ardi Rizal z Indonésie se proslavil poté, co se na internetu objevilo video, jak náruživě kouří cigaretu. Tehdy mu byly pouhé dva roky. Díky obrovskému zájmu médií i veřejnosti chlapec se svým zlozvykem přestal. Nyní ho čeká další výzva - boj s nadváhou, uvedl server mirror.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Takhle si Ardi ve dvou letech vychutnával cigarety

 
Článek

Chlapec pochází z malé vesnice na Sumatře. První cigaretu si dal v jedenácti měsících a „v dobách své největší slávy“ jich vykouřil 40 denně. Díky odvykací léčbě už od září 2010 nekouří. Nyní ho ale čeká odtučňovací kúra.

Ardi nebyl nikdy žádný drobeček, na prvním místě ale bylo skoncovat s kouřením. Když se to povedlo, rodiče ho teď vzali k výživovým poradcům. „Ardi má velkou nadváhu, jeho hmotnost neodpovídá jeho věku. Ideálně by měl mít mezi 17 a 19 kilogramy, on už ale váží 24,“ uvedla nutriční specialistka Fransisca Dewiová.

Chlapcova osmadvacetiletá matka Diana tvrdí, že se její syn domáhá jídla stejně usilovně, jako kdysi cigaret. Kvůli nim byl schopný rozbít si hlavu o zeď, dokud je nedostal. A tak mu rodiče raději vždy šli na ruku. „Teď už mu cigarety nedávám, ale zase hodně jí. V domě nás žije hodně, a tak je těžké zabránit mu v přísunu jídla,“ hájí se Diana Rizalová.

Oblíbenou Ardiho pochutinou je podle serveru The Independent kondenzované mléko. Za den ho vypije nejmíň tři plechovky. Lékaři však pevně doufají, že se Ardimu zhubnout povede, ideálně o tři až šest kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám