Hlavní obsah

Člun se v rychlosti 200 km/h vznesl do vzduchu a udělal salto vzad

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodník a adrenalinový nadšenec Keith Whittle si v pátek na závodech rychlostních člunů ve Velké Británii vybral ohromnou dávku štěstí. Při pokusu o nový rekord se jeho plavidlo v rychlosti kolem 200 km/h vzneslo do vzduchu a po saltu vzad přistálo spodní stranou vzhůru. Pilot se však z lodi dostal sám a vyvázl jen s modřinami, napsal server listu The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Člun udělal ve dvousetkilometrové rychlosti salto vzad

 
Článek

Závody se konaly v severozápadní Anglii na jezeře Coniston, které je překonáváním rychlostních rekordů proslulé. Whittle právě stanovil v třídě Formula 2 nový rekord 211 kilometrů za hodinu, další pokus mu už ale nevyšel.

Jeho loď jménem Pepstar se vznesla do vzduchu a po jednom a půl otočení ve vzduchu tvrdě dopadla na hladinu. Stovky přihlížejících diváků jen zatajily dech, na stejném jezeře totiž v roce 1967 taktéž při pokusu o rychlostní rekord zahynul Brit Donald Campbell.

Whittle měl ale štěstí, z lodi se rychle dokázal vysvobodit a sám doplaval ke břehu.

„Bezpečnost se v posledních deseti letech zlepšila, takže při těchto nehodách je velká šance na přežití. Keith byl trochu otřesený a byla mu zima, ale jinak byl v pořádku,“ řekl pro Daily Mirror pořadatel Jim Noon.

Reklama

Související témata:

Související články

Chodce na přechodu málem srazil člun

Na automobily, autobusy nebo třeba tramvaj si na přechodu pro chodce dává pozor asi každý. Málokoho by ale napadlo, že ho může ohrozit i člun. Přesně to se...

Výběr článků

Načítám