Hlavní obsah

Bláznivá jízda stála dva motorkáře 400 tisíc na pokutách

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do velkých trablů se dostali dva kanadští motorkáři, které o víkendu při jejich projížďce zastavila na základě stížností ostatních řidičů policie. Muži zákona zabavili video z kamery na helmě jednoho z jezdců a po jeho zhlédnutí napočítali desítky přestupků. Dohromady za ně motorkáři dostali pokuty za více než 22 tisíc kanadských dolarů (asi 400 tisíc Kč), napsal server CBC News.

BEZ KOMENTÁŘE: Část z jízdy dvou kanadských motorkářů

 
Článek

Na dva motorkáře prohánějící se v okolí Ottawy rychlostí až 200 km/h si telefonicky stěžovalo policii několik řidičů. Počkala si na ně proto hlídka a zastavila je. Jeden z nich se snažil schovat kameru, ale policisté si toho všimli a zabavili ji jako důkaz.

Po analýze videa byly motorkářům, jejichž identita nebyla zveřejněna, sečteny všechny přestupky, kterých se dopustili. Jeden dostal 21 pokut v celkové výši 11 268 dolarů, a navíc si na své konto připíše závratných 116 trestných bodů. Druhému vystavili také 21 pokut, za něž musí zaplatit 10 968 dolarů, a dostal 113 bodů.

V Québecu, kde motorkáři přestupky spáchali, je hranice pro odebrání řidičského průkazu 15 bodů, které se odepisují po dvou letech. Oba muže ve věku 26 a 29 let tak zřejmě čeká dlouhá doba bez řízení. Navíc podle policie budou čelit obvinění z nebezpečné jízdy před soudem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám