Hlavní obsah

Ženu uštknul had tři měsíce naložený v alkoholu

Novinky, vps

Kuriózní zranění utrpěla nedávno jedna Číňanka z města Charbin, kterou uštknula zmije naložená v čirokové pálence. Nádoba zřejmě netěsnila a had tak měl přísun vzduchu, jenž ho udržel naživu. Když žena chtěla dolít do lahve novou pálenku, had se pokusil uniknout a zaútočil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Ženě dal zmiji její manžel, který se jí pokoušel pomoci s léčbou revmatu, napsal server MailOnline. V Číně se totiž tento nápoj, nazývaný jako hadí víno, používá k léčbě různých zdravotních obtíží.

Při ukládání živého hada do alkoholu ale neutěsnila správně sklenici a zmije tak nezahynula. Podle odborníků můžou hadi v případě, kdy mají v nádobě přístup ke vzduchu, přejít do stavu podobnému hibernaci a přežít tak i po delší časový úsek.

Když Číňanka vypila všechnu pálenku, chtěla do nádoby nalít novou. Had se však probral a kousnul ji do prstu. Začala okamžitě křičet, což přivolalo ostatní členy rodiny, kteří ji poté převezli do nemocnice.

Lékaři dali ženě sérum a poté, co zabralo, ji podle místních médií propustili domů. Hadovi se uniknout nepodařilo, rodina ho zabila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám