Hlavní obsah

Slonici a labradorku pojí bizarní vztah

Novinky, fis

Nikdo neočekával, že se ze setkání sloní a psí samičky vyvine něco jako přátelství. I přesto jsou slonice Bubbles a labradorka Bella nerozlučné kamarádky. Co na tom, že je kromě velikosti a živočišného druhu dělí také věkový rozdíl 29 let.

BEZ KOMENTÁŘE: Zvláštní vztah sloní samice a psí fenky

 
Článek

Přírodní rezervace pro vzácné živočišné druhy na jihu americké Kalifornie se kromě jiného může pochlubit jedním nevídaným úkazem. Přátelství sloní samičky a fenky labradora se za něj bezpochyby dá považovat. Už jen proto, že jedna váží zhruba čtyři tuny a druhá okolo 30 kilogramů.

Pohled na to, jak si dvaatřicetiletá slonice Bubbles trpělivě hraje s energickou tříletou labradorkou Bellou, se člověku nepoštěstí každý den. Bhagavan Antle, ředitel jihokalifornské rezervace, tvrdí, že vztah mezi těmito samičkami začal jako „láska na první pohled“. Od té doby si spolu hrají ve vodě i na souši a Bubbles si Bellu nechává doslova lézt po hlavě.

Slonice Bubbles je sirotek. Její rodiče byli zabiti pro kly v 80. letech minulého století. Když přijela jako osiřelé mládě do Kalifornie, vážila jen 154 kilogramů.

Bubbles kromě přítomnosti rozverné fenky nevadí ani světla kamer. Zazářila například v jednom z videoklipů zpěvačky Janet Jacksonové.

Reklama

Výběr článků

Načítám