Hlavní obsah

Dělníkovi se na stavbě zapíchla do čela kovová tyč

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Na staveništi v australském Sydney došlo v pátek k bizarní nehodě. Dělníkovi, který tam odklízel bagrem suť, se do čela zapíchl prasklý výztužný prut, který vystřelil z trosek. Muž zůstal při vědomí a tyč si sám přidržoval v ustálené poloze. Z kabiny ho poté museli vystříhat hasiči, uvedl australský list The Daily Telegraph.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dělníkovi se na stavbě zapíchla do čela kovová tyčVideo: Reuters

 
Článek

Devatenáctiletý Kieran Dodge okamžitě začal volat o pomoc. Jeho kolegové si ale nejprve mysleli, že jen vtipkuje a z legrace si přidržuje u hlavy kus kovového prutu.

„Až když jsem se dostal blíž, tak jsem si uvědomil, že má uprostřed čela zapíchnutý výztužný prut,“ řekl mladíkův kolega Eric Reddacliff.

Na místo se rychle dostavili hasiči, záchranka i policie. Lékaři podali Australanovi uklidňující prostředky, aby se lépe vyrovnal s bolestí.

Vzhledem k délce tyče nebylo možné zraněného z kabiny dostat normální cestou, stejně tak se nemohli záchranáři kvůli omezenému prostoru pokusit vyjmout tyč přímo na místě. Hasiči proto chtěli část prutu uříznout. Lékaři se ovšem báli vibrací při řezání a tento postup zamítli. Nakonec proto vyřízli část kabiny a vynesli Dodgea ven.

Zasahující lékaři pochválili ostatní dělníky za to, že se nepokoušeli prut odstranit sami. Zraněný Dodge byl převezen do nemocnice, podle australských médií je jeho stav stabilizovaný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám