Hlavní obsah

Metr před vystrašeným potápěčem se objevil obrovský žralok bílý

Novinky, vps
Port Elizabeth

Kombinace strachu z predátora a nadšení ze vzácného setkání – tak by se dala popsat situace, kdy potápěč Eugene van Wyngaardt minulý týden narazil v jihoafrických vodách na samičku žraloka bílého. Zkušený potápěč se od žraloka musel odstrčit pomocí své harpuny, aby se dostal pryč z jeho dosahu.

BEZ KOMENTÁŘE: Metr před vyděšeným potápěčem se objevil obrovský žralok bílý

 
Článek

Van Wyngaardt rybařil se svým kamarádem poblíž města Port Elizabeth. Viditelnost nebyla moc dobrá, dohlédli sotva pár metrů před sebe. Jihoafričanovi se podařilo ulovit harpunou pár ryb, po chvíli si ale uvědomil, že v okolí nejsou žádní malí žraloci, což je pro danou oblast netypické.

Napadlo ho proto, jestli není náhodou poblíž bílý žralok. Jen pár chvil poté, co mu hlavou probleskla tato myšlenka, se z ničeho nic objevila jen kousek od něj odhadem pětimetrová samička pro člověka nejnebezpečnějšího žraloka.

„Otočila se a proplula velmi blízko. Při druhém přiblížení jsem se od ní musel odstrčit, abych dostal své nohy z její dráhy,“ popsal van Wyngaardt dramatický moment.

Žralok po píchnutí harpunou lehce otevřel tlamu, ale to byla jeho jediná reakce. Poté odplaval pryč a stejně učinil i van Wyngaardt, který se rychle vrátil na loď. Podle jeho slov žralok ještě třikrát obkroužil jejich plavidlo a pak zmizel z dohledu. Oba potápěči tak obávanému predátorovi unikli.

Reklama

Související témata:

Související články

Australany vyhnala z moře stovka žraloků

Nezvykle velké hejno žraloků vyhnalo v úterý lidi z moře na oblíbených plážích u Perthu ve státě Západní Austrálie. Predátory naštěstí včas zahlédla posádka...

Výběr článků

Načítám