Hlavní obsah

V garáži bývalého prodejce aut se ukrýval téměř netknutý poklad

– Pierce
Novinky, Vojtěch Pospíšil

Jako sen všech nadšenců do aut by se dal označit obsah garáže v americkém městě Pierce v Nebrasce. Uvnitř se ukrývalo asi 60 vozů různého stáří, které nebyly nikdy používány. Patří manželům Lambrechtovým, kteří garáž po zavření svého obchodu s auty v roce 1996 uzamkli i s auty. Znovu otevřena byla až minulý měsíc.

BEZ KOMENTÁŘE: Pod nánosy prachu se v garáži ukrýval netknutý poklad

 
Článek

Corvette Stingray z roku 1978, o čtrnáct let mladší Impala nebo pickup Cameo z konce 50. let. To jsou jen tři příklady z bohaté nabídky Chevroletů. Všechny vozy teď půjdou do aukce, která se bude konat v září, uvedl server Daily Mail.

Nabízené vozy nejsou zrovna vzácné nebo neobvyklé, tím největším tahákem je fakt, že mají najeto naprosté minimum. Například na kilometrovníku zmíněného Camea září jedna míle (1,6 kilometru). Většina aut pak neujela víc než 30 kilometrů.

Nahromadili stovky aut

Ray (95) a Mildred (92) Lambrechtovi otevřeli svůj obchod v roce 1946. Rodinný podnik, ve kterém pracovali jen oni a mechanik, vedli úspěšně dlouhých 50 let.

Během doby, kdy obchod provozovali, prosluli hromaděním aut. Na svém pozemku jich měli stovky. Ve většině případů se jednalo o auta, která vzali na protiúčet a neměli pro ně další využití, ale ve své garáži si drželi i více než padesát nedotčených cennějších kousků.

Po ukončení činnosti v roce 1996 prodejci objekt zavřeli a auta zanechali uvnitř. K vozům se vrátili až minulý měsíc s tím, že je prodají. Podle dcery Lambrechtových to ale nebylo jednoduché rozhodování. Její rodiče teď chtějí, aby měl z vozů radost někdo jiný.

„Když se dívají zpět na historii firmy Lambrecht Chevrolet, nemají moji rodiče žádné výčitky a jsou pyšní na tisíce vozů a náklaďáků, které prodali mnoha generacím spokojených zákazníků. Doufají, že tato sběratelsky ceněná auta budou zdrojem radosti a inspirace automobilových nadšenců,“ řekla dcera bývalých prodejců aut Jeannie Lambrecht Stillwellová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám