Hlavní obsah

Rodina má jako mazlíčka 50kilového hlodavce

Novinky, vps
Buda

Lidé mají jako mazlíčky různá zvířata, ale pokud někdo řekne, že má doma kapybaru, tedy největšího žijícího hlodavce, tak i v dnešní době nejspíše vzbudí u ostatních údiv. Na tento přístup si musel zvykat i jeden pár z amerického Texasu, který chová 50kilového samečka kapybary a nedá na něj dopustit. Dokonce spí s páníčky v posteli, napsal britský The Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: Kapybara jménem Gary je netradičním domácím mazlíčkem

 
Článek

Manželé Melanie Typaldosová (57) a Richard Loveman (54) se do kapybar zamilovali během dovolené ve Venezuele. Později si pořídili samečka jménem Gary, o kterého se jeho předchozí majitel už nemohl starat. Velký hlodavec se velmi rychle stal součástí rodiny.

„Některým lidem to může připadat zvláštní, ale je to stejné, jako mít psa nebo kočku. Gary je opravdu velmi chytrý a láskyplný. Když na něj zavoláme, tak přijde, a rád se mnou spí v posteli,“ řekla Melanie Typaldosová.

Učí se rychle

Gary dokonce umí i různé triky a podle jeho majitelů se je naučil rychleji než běžný pes. Umí podat tlapku, stát na zadních nebo se točit dokola. Nedělá mu problém ani soužití s ostatními zvířaty, mezi něž patří kůň, králíci, želvy, psi a kočka.

„Snáší se s nimi dobře, jen občas z legrace prožene králíky. Někdy se ale naštve na želvy, protože si myslí, že mu narušují teritorium a on s tím nemůže nic udělat,“ dodala chovatelka.

Manželé Garyho vozí po školách v okolí jejich domovského městečka Buda a seznamují žáky s tímto pro veřejnost neobvyklým zvířetem. Mnoho lidí podle nich vůbec netuší, co to je kapybara, ale hned jak Garyho vidí, tak si ho chtějí pohladit.

Mají ostré zuby

I přes jejich náklonost k hlodavci ale manželé upozorňují, že se nejedná o typického domácího mazlíčka.

„Kapybary mohou být občas hodně agresivní a jejich zuby jsou velmi, velmi ostré. Gary takový není, ale kousnutí od kapybary může být hodně vážné,“ varovala Američanka. Garyho ale hájila. „Dává stejnou lásku a společnost jako ostatní zvířata. Nedokážu si bez něj představit svůj život,“ dodala Typaldosová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám