Hlavní obsah

Monstrózní úlovek: rybáři chytili 600kilogramového žraloka

Novinky, zkr
Kalifornie

Trojice rybářů z amerického Texasu po dvou a půl hodinovém boji vytáhla v pondělí z moře životu nebezpečného žraloka mako, který vážil neuvěřitelných 600 kilogramů. Zřejmě se jedná o rekordní úlovek tohoto druhu, informoval server nydailynews.com.

BEZ KOMENTÁŘE: Rybáři chytili 3,5 metrového žraloka mako

 
Článek

Rybáři Jason Johnston, Corey Knowlton a Matt Potter chytili žraloka u kalifornského pobřeží nedaleko pláže Huntington. Plaval zhruba 25 kilometrů od břehu. „Lovil jsem lvy i medvědy, ale nikdy jsem nezažil něco podobného. Připadalo mi to, jako bych měl na konci udice náklaďák vážící tunu, který se nechce pohnout,“ popsal médiím Johnston, který akci velel.

Dosud největšího žraloka mako se podařilo chytit na udici v červenci 2011 u massachusettského pobřeží. Vážil zhruba o 50 kilogramů méně, než ten současný.

Paryba byla uložena k ledu a bude věnována na výzkum do Národní oceánské a atmosférické asociace.

Už se však ozvali ochránci zvířat, podle kterých měl být žralok puštěn zpět do vody. „Lidé by měli koukat na žraloky jako na nádherné živočichy, kteří jsou důležití pro život v oceánu a měli by obdivovat jejich krásu spíše než prolévat jejich krev a vnitřnosti,“ uvedl pro Times David McGuire, ředitel kalifornské organizace na ochranu žraloků.

Reklama

Výběr článků

Načítám