Hlavní obsah

Bavorští teenageři kradou ze zahrad hortenzie, aby je mohli kouřit

Z norimberských zahrad mizí hortenzie. Kradou je z nich teenageři, kteří se nemůžou dostat k marihuaně. Mladí lidé v Bavorsku totiž věří, že kouření listů, květů a stonků této zahradní květiny navozuje podobné stavy jako právě inhalace kouře s THC.

Bavorští teenageři kradou ze zahrad hortenzie. Ilustrační foto

Článek

Zahradník Roland S. svěřil deníku TZ, že mu desítky hortenzií zmizely z výsadby doslova přes noc. Pak začal pátrat v okolí u svých přátel a zjistil, že není jediným pěstitelem, jemuž rostliny ze zahrady mizí. „Probudila jsem se a všechny květy a listy byly pryč,“ zlobila se Gabi G. z Binswangenu.

Podle norimberské policie mladí lidé rostliny kradou jako drogu. „Její kouření má údajně podobný účinek jako marihuana,“ svěřili se bavorští policisté deníku TZ.

Podle magazínu Pharmazeutische Zeitung obsahuje hortenzie kyanovodík, známou toxickou látku, která poškozuje mozek a nervy.

„Keř s velkými růžovými či modrými květenstvími má mít intoxikační účinky. Kouří se stonky, květy a listy,“ píše Pharmazeutische Zeitung s tím, že ve vyšší koncentraci může kyanovodík zabíjet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám