Hlavní obsah

Českou Miss 2013 se stala Gabriela Kratochvílová

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Nejhezčí dívky z celé republiky se v sobotu sjely do pražského Hudebního divadla Karlín, kde se konalo finále České Miss. Královnou krásy byla zvolena 23letá Gabriela Kratochvílová z Vysočiny, jediná soutěžící s krátkými vlasy.

Gabriela Kratochvílová získala titul Česká Miss 2013Video: Novinky

 
Článek

„Jsem za to ráda,“ popsala pro Novinky první dojmy ze svého vítězství Kratochvílová. Zároveň uvedla, jaká je její představa o ideálním partnerovi. „Sympatický, hodný kluk, který je o 20 centimetrů větší než já,“ prozradila nejkrásnější česká dívka s tím, že přesně takto vypadá její přítel.

Kratochvílová se narodila ve městě Chotěboř. Před čtyřmi roky se však jejím druhým domovem stala Praha, kde studuje na Vysoké škole finanční a správní magisterský obor Marketing Communications. Posledních šest let také závodí jako mažoretka.

Foto: Petr Horník, Právo

Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová

Foto: Petr Horník, Právo

Gabriela Kratochvílová po vyhlášení výsledků

O České Miss 2013 rozhodli televizní diváci prostřednictvím textových zpráv. Odborná porota, které předsedala italská herečka Ornella Muti, pak zvolila první vicemiss, která bude reprezentovat Českou republiku na soutěži Miss World. Titul získala Lucie Kovandová (19 let). Druhou vicemiss se stala 21letá dívka s číslem čtyři Monika Leová.

Foto: Petr Horník, Právo

Trojice dekorovaných. Zleva: první vicemiss Lucie Kovandová, Česká miss 2013 Gabriela Kratochvílová a druhá vicemiss Monika Leová.

Foto: Petr Horník, Právo

Tři nejkrásnější dívky České republiky

Moderátor večera Libor Bouček přirovnal Českou Miss k historicky první přímé volbě prezidenta. Podobní jsou si podle něj především „soutěžící“.

„Jedna dívka z dálky vypadá jako Tomio Okamura, naštěstí jen z dálky. Další má tetování, i když je menší než u jistého prezidentského kandidáta. A jedna k nám dokonce přijela z Vysočiny,“ zavtipkoval Bouček.

Po krátkém prvotním představení následovala promenáda v dvoudílných plavkách modrozelené barvy. „Tuto část večera ocení především pánové,“ podotkl Bouček.

Foto: Petr Horník, Právo

Večer zahájilo vystoupení zpěváka Jiřího Korna

Foto: Petr Horník, Právo

Promenáda v plavkách

Nechyběly ani rozhovory, ve kterých si finalistky nebraly žádné servítky. „Vypadáš jako kůň,“ vpálila Monika Leová Boučkovi před zaplněným sálem. Rozhovory byly doplněny krátkými videi, ve kterých plnily dívky nejrůznější úkoly.

Diváci tak mohli vidět například Kristýnu Schickovou, jak sama vyrábí hliněný květináč. „Tohle má být soutěž krásy?“ neskrývala své rozpaky Schicková, když měla celé ruce umazané od hlíny. „I když některým chlapům se to může líbit,“ podotkla.

Foto: Petr Horník, Právo

Moderátor galavečera Libor Bouček

Na galavečeru vystoupil také hvězdný zpěvák Karel Gott, který se po příchodu na pódium zeptal: „Kdo už tady zpíval?“. Bouček mu na to odpověděl, že například Tomáš Klus. „To je pro mě velmi lichotivé, aktuální Český slavík jako můj předskokan,“ rozesmál celé publikum Gott.

V sobotním finále České Miss 2013 soutěžily Markéta Břízová, Denisa Grossmannová, Lucie Kovandová, Monika Leová, Kristýna Schicková, Anna Avakjanová, Gabriela Kratochvílová, Alena Prešnajderová, Zuzana Juračková a Andrea Kolářová.

Foto: Petr Horník, Právo

Finalistky České Miss

Foto: Petr Horník, Právo

Gabriela Kratochvílová a předsedkyně poroty Ornella Muti

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám