Hlavní obsah

Šikovný mechanik vyrobil krokodýlí motorku pro deset lidí

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amritsar

Mechanik Pradeep Kumar Mehta z indického státu Paňdžáb chtěl ukázat kamarádům a zákazníkům, že je opravdu zručný, přestavěl proto obyčejnou motorku do krokodýlí podoby. Uveze prý až deset lidí, což je pro Indy z hlediska efektivity a úspornosti přepravy důležité, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ind jezdí na desetimístné motorce, která vypadá jako krokodýlVideo: Reuters

 
Článek

Mehtovi, který má dílnu ve městě Amritsar, zabrala konstrukce motorky osm měsíců. V přepočtu za tisíc korun koupil starý motocykl, na necelých 16 tisíc ho pak vyšla samotná přestavba.

Téměř čtyři metry dlouhý motocykl váží 210 kilogramů. V krokodýlí tlamě jsou umístěny dva reflektory, na bocích zeleného těla jsou pak dvířka pro pohodlný nástup řidiče a spolujezdců. Kromě předvedení svých schopností chtěl Mehta vytvořit motorku, na které by uvezl svou rodinu nebo přátele.

„Myslím si, že tato motorka by nás měla bez problémů dovézt tam, kam budeme chtít, ať už je to na dovolenou nebo na trh. Motocykl spotřebuje na 100 kilometrů tři litry benzínu, jede maximální rychlostí 50 kilometrů za hodinu a uveze až deset lidí,“ pochlubil se Mehta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám